Tommilies husbyggarblogg

Konstruktionsritningar på g

Publicerad 2017-05-30 22:17:12 i Allmänt,

Jättekul, nu är det på g med konstruktionsritningarna. Har legat i sängen de senaste två kvällarna och granskat dem.. är en del, ca 75 sidor totalt. Har hittills märkt ett fel som de redan rättat till (liggande fönstret i köket satt för högt upp). Vi funderar även på hur vi ska få till skorstenen på bästa sätt, kommer nog behöva vridas lite på ovanvåningen längsmed taket.


/E

Vårt Everest..

Publicerad 2017-05-28 20:02:10 i Allmänt,

Känns som att detta aldrig kommer ta slut, vilket herrans jobb det är med trädfällning!


Igår, lördag, tog jag och Tommy fyra vändor till åvc. Vi har fått in en jättebra taktik där Tommy sågar av grenarna från stammarna och där jag släpar dem upp på släpet. 
Thomas kom förbi och servade oss med lunch. Vidar kom förbi och kikade till oss och det gjorde även Christians föräldrar Sven och Carina.

Idag tog vi ett ryck och körde ett varv till till åvc. Tommy var lite trött och behövde sovmorgon för han var ute med de fyras gäng igår. När vi var på tomten markerade vi upp vilka 8 ytterligare träd som behöver fällas. Björne har en trädfällarkontakt som förhoppningsvis kan hjälpa till med detta.

Vi har uppdaterat kalkylen och plockat bort sprängkostnaderna, känns riktigt bra.

/E

Trädfällning

Publicerad 2017-05-25 19:09:01 i Allmänt,

Hej!


Idag har Björne hjälpt oss att fälla en massa träd på tomten, tror det blev 8 st! Mamma, pappa och Buster kom förbi med en kaffetermos innan de åkte vidare mot Sandviken. Jag och Tommy körde ett lass sly på tippen och har förberett ett till lass att slänga direkt när det öppnar på lördag.

Gräv-Örjan kikade förbi tomten också och efter en stunds funderande kom han med goda nyheter: vi slipper spränga! Han tror att det finns sprickor i berget sedan sprängning för VA vilket jag har för mig gjordes någon gång på 70-talet. Han kan med skopan lossa det mesta vi vill ha bort, och om mer behövs så kan det spräckas bort! Riktigt goda nyheter!

Trevlig kväll :)

/E

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela