Tommilies husbyggarblogg

Nu har stugan börjat rivas av värmlänningarna

Publicerad 2017-03-25 18:58:04 i Allmänt,

Hej!


Det blev snabba puckar vad gäller första rivningstillfället av stugan. Thommy från Värmland som köpt stugan ringde i onsdags och berättade att han och hans kompis planerade att komma upp denna helg och göra all invändig rivning av stugan. 

Igår kväll efter jobbet åkte vi därför dit och satte igång vattnet och värmen, och monterade ner den stringhylla som jag vill spara till huset.

Christians pappa Sven hade tagit en promenad förbi stugan idag, så han skickade precis en bild till oss från rivningen:

Thommy ringde nyss till Tommy och berättade att det gått väldigt bra och smidigt och att de blivit klara redan idag (lördag). De hade inte haft något kort till ÅVC, men Thommy hade lyckats snacka in dem ändå. Dåligt av oss att inte tänka på att låna ut vårt kort! Men men... 


Thommy berättade att de håller på och förbereder deras tomt och att de snart ska gjuta plattan. De kommer kunna hämta resten av stugan om som minst en vecka till som mest två månader! Så skönt att det är på rull nu :)


/Emilie

Rensat på tomten

Publicerad 2017-03-19 19:45:11 i Allmänt,

Hej!


Idag har vi rensat på tomten, det blev tre vändor med sly till återvinningscentralen.
Thomas kom förbi med motorsågen och sen kom pappa med släp och arbetskraft, mycket bra! Snart anslöt även Christin och hjälpte till. Hon tog med sig en kaffetermos, vilket verkligen uppskattades!

Jag och Tommy gick även över en snabbis till grannarna och pratade lite med dem. De är verkligen jättetrevliga!

Det känns som att vi har ett stooort jobb framför oss. Med tanke på allt jobb som varit med dessa fyra tallar känns det som att resterande, minst 12 tallar, kommer ta hur lång tid som helst att få undan.

Igår gick jag och Tommy och köpte oss ett varit par ordentliga arbetsbyxor, känns välinvesterat. Jag skaffade även att par bra skor :)

Övrig status: 
- inget nytt angående bygglovsansökan
- inväntar svar från sprängfirman angående hur vi ska gå tillväga med allt pappersarbete mm
- har fått in en offert på fönstren från ett Bålstaföretag. Vi fick ett mycket bra pris så vi kommer säkert att välja dem, men vi hämtar in ett par offerter till för säkerhets skull
- blir att vi byter bank då befintlig inte kunde erbjuda den nivå vi önskar på byggnadskreditivet

Det var nog allt för nu!

/Emilie 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela