Tommilies husbyggarblogg

Markarbete dag 3

Publicerad 2017-06-28 20:56:00 i Allmänt,

Hej!
 
Idag har det uppstått lite problem. Björne ringde och berättade att garaget och huset står för nära varandra för att kunna fylla på tidigare tänkt sätt. Troligtvis krävs då någon sorts stöttor, antingen L-element eller något gjutet. Vi har egentligen två alternativ:
 
1. Prata med kommunen och flytta garaget
2. Vänta med garageplanerna
 
Sedan pratade jag med Danne på Tass. Beräknad leverans för takstolarna är början på Oktober. Eventuellt kan de leverera stommen tidigare men det får vi inte svar på förrän v31.
 
Nåväl. Örjan har kämpat på bra idag och han har rivit upp ett antal stubbar, rensat sten från gårdagens spräckning, grävt ut runt den befintliga grunden samt gjort markeringar på tomten med husets ungefärliga placering.
 
Nedan följer lite bilder från fotograferna Monika Andersson och Thomas Nordström:
 
 
 

Markarbete dag 2

Publicerad 2017-06-27 20:57:55 i Allmänt,

Idag är det tisdag. Jag och Tommy åkte till Bålsta en snabbis efter jobbet för att 1. Byta batterier i kameran och 2. Kolla till markarbetet. 


Riktigt kul att få se det live. Tog lite bilder men det är en annan grej att se det live. Blir superbra verkligen! Jag tog med en bit sten och lite sprängtråd som en souvernir...

/E

Dagen då markarbetet påbörjades

Publicerad 2017-06-26 21:09:18 i Allmänt,

Hej!


Imorse dök grävÖrjan upp på tomten och påbörjade markarbetet! 

Vi blev oroliga att de höll på med sprängning men vi blev lugnade då Örjan berättade att det de gjorde var att spräcka, och att de hade skaffat alla tillstånd i förra veckan.

Mamma var där kring lunch och tog lite bilder åt oss: 

Senare efter Thomas jobb åkte även han och Margit dit och dokumenterade dagens resultat:

To be continued imorgon!


/Emilie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela