Tommilies husbyggarblogg

Kalkylera mera

Publicerad 2017-01-29 21:39:20 i Allmänt,

Tja tja bloggen!


Bra att Tommy är så klipsk. Ikväll skissade vi på kalkylen för bygget (igen) och vi räknade även på kostnaden för kreditivet under byggets gång. Han ställde upp en matematisk funktion och snillade fram en estimering av räntekostnaden. 

Vi har även gjort om vår kalkyl lite och skalat av sådant som vi kan vänta med och skjuta på framtiden (typ bygga altan, måla, bygga garage etc.). Detta ifall pengarna inte räcker till på en gång.

Jag stressar lätt upp mig över ovissheten kring vad bygget kommer att landa på, så för min del känns det jättebra att vi la dessa timmar ikväll för att lugna mina nerver...

/Emilie

Bygglovsritningar snart klara!

Publicerad 2017-01-29 21:29:40 i Allmänt,

Hej hej!


Här är justerade planlösningar med kvadratmeter angivet per rum. Nu tycker jag att allt känns hur bra som helst. Placering av rummen, fönster, proportioner och storlek på rummen känns toppen!

I veckan blir bygglovsritningarna klara om allt går som det ska. 

/Emilie

Badrum på ovanvåningen

Publicerad 2017-01-28 22:19:46 i Allmänt,

Vi har haft ett "problem" som nu är löst.

Väggen i allrummet på ovanvåningen där soffan ska stå har varit 2,7 meter. Vår favoritsoffa som vi älskar (vårt första stora köp till första lägenheten) är 2,9 meter bred, så vi tänker anpassa huset efter den.. helt galet egentligen, men vi gör så nu. Tänker dessutom att det är bättre att få någon extra kvadratmeter i allrummet än i badrummet (som är det rum som blir lidande av denna justering). 

Före:

Efter - v.1.0:

Efter - v.2.0:


Julia kom med idén att spegelvända allt, så att vi kan utnyttja väggen i allrummet (den mot badrummet) på bästa sätt. Bra tycker vi!

Total yta i badrummet är 11,4 kvm.

//Emilie

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela